Kinderen leren alles over verkeer tijdens 'Verkeersflits'

Haule - De leerlingen van obs De Trede in Haule leerden woensdag allerlei verkeersregels tijdens het verkeersproject ‘Verkeersflits’.

Het is een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) dat wordt uitgevoerd door VVN, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), de Fietsersbond, Traffic Skills, Tjinco Leer in het Verkeer en Friesland beweegt.Bij de verkeersflits kreeg elke groep twee uren verkeersles. Groep 1 en 2 kreeg de les ‘Leer in het verkeer’. Groep 3 en groep 4 oefenden op het schoolplein fietsvaardigheden op een parcours en via fietsvaardigheidsoefeningen. Ze moesten onder meer lopen met de fiets, zittend wegfietsen, achterom kijken, hun hand uitsteken, uitkijken, snelheid minderen, remmen met de voet aan de grond, eenvoudige slalom en een grote cirkel fietsen om de stuurvaardigheden te oefenen.In groep 5 en 6 werd het thema remweg behandeld. De leerlingen mochten de remweg inschatten van een auto en mochten zelf meerijden in de auto. De groepen 7 en 8 behandelden afleiding op de fiets. Op de fiets even niets is een interactieve verkeersles waarbij in gesprek met en met name tussen de leerlingen het eigen verkeersgedrag aan de orde kwam. Wat doet het bellen, sms’en en muziek luisteren met het verkeersgedrag? Deze les werd aangevuld met een praktijkles.

Door het organiseren van de verkeersflits hopen school en organisatoren dat de leerlingen zich op een veilige(re) manier door het verkeer zullen bewegen.