Kinderen De Paadwizer rennen rondjes rond de school

Waskemeer - De kinderen van cbs de Paadwizer uit Waskemeer zijn fanatiek en gezond bezig. Elke ochtend rennen alle kinderen van de school in vijftien minuten zoveel mogelijk rondes voor de school langs.

Ze doen dit in het kader van het thema ‘Actieve en gezonde leefstijl’. De leerlingen hebben een gastles gehad van stichting HANNN. In de klas wordt geleerd over gezonde voeding. Zo hebben de kinderen onder andere verschillende soorten fruit onderzocht en geproefd.

Waterquiz

De kinderen hebben tevens deelgenomen aan de kraanwaterdag. Voorafgaand aan die dag kregen zij les over het drinken van water en het zuinig omgaan met water. Na een heuse waterquiz hebben de kinderen een ‘watersmaaktest’ gedaan. ‘Water met citroen’ kwam als favoriete smaak uit de bus.

De leerlingen van groep 7 en 8 bieden in de grote pauze, aan de jongere kinderen van de school pleinspelletjes aan. Buurtsportcoach Frits Schnoor heeft daarvoor van te voren met de kinderen nagedacht over de inhoud en aandachtspunten. Jong en oud speelden samen op het plein.

Op vrijdag 4 oktober hebben de kinderen van de groepen vijf tot en met acht samen met een paar actieve ouders meegedaan aan de outdoorrun in Donkerbroek.

De leerkrachten hopen de kinderen door deze themaweken aan te zetten tot een gezonde levensstijl voor het leven, jong geleerd is tenslotte oud gedaan.