Jongeren leren wat eenzaamheid is

Oosterwolde - Jongerenwerkers Ria Voskamp en Laura Brinkman gingen samen met jongeren uit Ooststellingwerf op bezoek bij bewoners van Rikkingahof en Riemsoord. Het jongerenwerk van Scala wilde tijdens de week tegen eenzaamheid jongeren bewust maken van wat eenzaamheid is en wat je voor elkaar kunt betekenen.

‘Wat vind u van mensen die een scheet laten in het openbaar?’ Dat was één van de vragen uit het spel ‘de Kletspot’ in De Kompaan. Een aantal jongeren genoten met vijf deelnemers van de koffieclub van een high tea. Drie jongeren brachten een bezoek aan de ouderen in Rikkingahof.

Met ieder een bordspel onder hun arm gingen zes jongeren richting Riemsoord. Daar werden zij door zestien bewoners ontvangen. De jongeren schoven in tweetallen bij de ouderen aan tafel. Ganzenbord, Rummikub en Mens Erger Je Niet werden gespeeld. De middag werd afgesloten met een dilemma uit het spel de Kletspot: ‘Plakje kaas of blokje kaas? Allebei natuurlijk’, vertelt een bewoner van Riemsoord.

Jongerenwerker Laura Brinkman: ‘Zo mooi om te zien hoe de jongeren de spellen uitlegden, hoeveel geduld ze hadden en hoeveel er écht gelachen is. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. De jongeren werden na afloop uitgenodigd voor een volgende keer.’