Halloween gevierd met spokentocht, film en griezelfeest

Oosterwolde - Halloween wordt groots gevierd in Oosterwolde. Stichting De Kortsluiting organiseert drie evenementen die allemaal los bij te wonen zijn.

Er wordt op vrijdag 25 oktober een film gedraaid in de bovenzaal van Hotel De Zon in het dorp en op de zaterdagavond volgt een spokentocht met zo’n zestig spoken, waarna aansluitend een griezelfeest wordt gehouden in Grand Café Stationsplein 2 in Oosterwolde.

The Exorcist is een film uit 1973. Hij wordt gedraaid op groot scherm in samenwerking met Filmwerf. De film start vrijdag om 20.00 uur.

Op zaterdag geeft De Kortsluiting een vervolg aan de festiviteiten door een spokentocht te organiseren in samenwerking met scoutingvereniging De Biezenhutters. Door de twee grote organisatie en veel enthousiaste mensen kunnen zij zo’n zestig spoken verwelkomen. De tocht start in het clubhuis van De Biezenhutters in Oosterwolde. Wie mee wil doen meldt zich aan. In groepen mag ook. ‘Groepen kunnen zich aanmelden tot een maximum van acht personen per groep’, zegt Steve Bergsma van De Kortsluiting. Het evenement start om 19.00 uur, maar de deelnemers krijgen na aanmelding een starttijd door. Dat kan namelijk erg verschillen in verband met de grote belangstelling. De edities hiervoor konden telkens zo’n 200 deelnemers verwelkomen. Aanmelden kan via: 0629626750. ‘We zullen uitpakken met kleding en schmink’, laat Bergsma weten. De organisatie wordt onder meer gesponsord door de Verkleedkoffer uit Oosterwolde. De spokentocht is voor kinderen vanaf twaalf jaar. Aan het evenement is het thema ‘Gekkenhuis’ gekoppeld. Wie durft?

Na de spokentocht wordt er een Halloweenfeest gehouden in Grand Café Stationsplein 2 in Oosterwolde. Daar komen spoken en DJ Richard draait foute hits. ‘Leuk voor een feestje aansluitend aan de spokentocht’, geeft Bergsma aan. ‘We roepen iedereen op om verkleed te komen, voor een nog leuker feestje.’ Degene die het best verkleed is, krijgt een prijs. De deuren openen om 22.00 uur.