VZK/Donkerbroek schrijft tweede zege bij

Haule - VZK/Donkerbroek heeft de smaak te pakken. Na de eerste seizoenszege vorige week werd ROG in Haule met 20-15 geklopt.

Tegen de ploeg uit Groningen had VZK het in de eerste twintig minuten moeilijk. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste schot van ROG was direct raak. Het antwoord kwam van Luco van de Wolfshaar. Tot 5-5 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Daarna sloegen de gasten een gaatje van twee doelpunten. Wout Jan Donker maakte er met een mooie inloopbal en een strafworp 7-7 van. VZK ging door en stond bij rust met 13-8 voor.

ROG veranderde in de tweede helft verdedigend van tactiek door zo nu en dan extreem achter te verdedigen. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede. VZK scoorde twee maal via Bart de Jong en Wout Jan Donker. De thuisploeg had het verdedigend goed voor elkaar. ROG kwam steeds moeilijker tot scoren. Door lange aanvallen op te zetten kwam VZK niet meer in de problemen.

Doelpunten: Bart de Jong 6, Wout Jan Donker 5, Luco van de Wolfshaar 3, Erik van Zanden 2, Maaike Kuipers, Anke Postma, Aukje Ekkels en Jozina Donker.