DIO legt Olyphia in tweede helft op de pijnbank

Oosterwolde - DIO herstelde zich tegen Olyphia van een zwakke competitiestart. Na twee nederlagen haalden de Oosterwoldenaren tegen de ploeg uit Noordwolde flink uit: 6-1. BIj rust was het 1-1.

De teams speelden op de aanval en er ontstond een open wedstrijd. Het spel ging op en neer, waarbij er in de opbouw en passing aan beide kanten nogal wat fout ging. Het spel was te druk en onrustig en echt gevaarlijk werd DIO niet. Toch kwam de thuisploeg na een kleine 20 minuten op voorsprong. Een afstandsschot van Dennis Westerhof werd door keeper Lesley Prinsen onvoldoende verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Tim Dijkstra, die simpel de 1-0 maakte.

Een afstandsschot van Martijn Wieldraaijer ging naast, waarna Olyphia op gelijke kwam. DIO niet bij de les en Damiën Boers zette de groenhemden op 1-1. Een inzet van Tim Dijkstra was niet scherp en Kevin Capello kwam net te kort om Olyphia op voorsprong te brengen. DIO was erg dichtbij de 2-1. Eerst werd tegen de lat gekopt, daarna werd na een scrimmage de paal geteisterd en tenslotte ging de bal naast het doel. Ook Olyphia raakte vervolgens de lat boven keeper Giovanni Oldersma.

DIO ging vanaf de aftrap van de tweede helft voortvarend te werk. Binnen vijf minuten werd de stand naar 3-1 getild. Eerst kopte Dennis Westerhof na een inzet van Martijn Wieldraaijer de bal op korte afstand langs keeper Lesley Prinsen. Ramon van der Veen schoot de derde treffer van de blauwhemden tegen de touwen. Giovanni Oldersma maakte een vrije trap van Olyphia onschadelijk.

Na de 3-1 was DIO duidelijk de bovenliggende partij. Olyphia werd constant onder druk gezet. Dit leidde in de 65e minuut tot de vierde treffer. Een afstandsschot van Martijn Wieldraaijer was keeper Lesley Prinsen te machtig. Martijn Wieldraaijer strandde na een solo vlak bij de goal. Tim Dijkstra voerde met een strak schot in de uiterste hoek de score op naar 5-1. Het slotakkoord was voor Martijn Wieldraaijer, die met een zuivere afronding de eindstand op 6-1 bracht.