Stichting is eigenaar van Herberg Waskemeer

Waskemeer - De onlangs opgerichte stichting de Herberg Waskemeer is eigenaar geworden van het karakteristieke pand bij de brug in dorp. De contracten werden 1 oktober getekend.

Door mensen actief te benaderen, persoonlijke gesprekken aan te gaan en spontane aanmeldingen, is het de stichting gelukt de afgelopen paar maanden 200.000 euro aan schenkingen en leningen bijeen te halen.

'Zeer bijzonder en boven verwachting dat er zoveel draagvlak is om dit middelpunt als ontmoetingsplek te behouden voor het dorp en de omgeving', zegt Reinder de Roos, voorzitter van het stichtingsbestuur.

De stichting is nog op zoek naar een paar financiers die samen de laatste benodigde euro’s willen uitlenen om het pand zelf helemaal te kunnen financieren.

Er kan geparticipeerd worden voor een korte of langere periode, vanaf €7000,-.

Fondsen

Afgelopen zomer kreeg de buitenkant van het pand een metamorfose. Nu zijn het interieur en de gedateerde keuken aan de beurt. Om dit laatste financieel haalbaar te maken, doet de stichting een beroep op een aantal fondsen, waaronder Het Fonds 2019 van de gemeente.

Ook doet de stichting mee aan de Rabo Clubsupport.