Els Kloek bespreekt Stellingwerfse vrouwen

Oosterwolde - In oktober is de zestiende editie van de Maand van de Geschiedenis. Het thema is Zij/Hij. Een toepasselijk thema in het jaar waarin honderd jaar vrouwenkiesrecht wordt gevierd. Op verzoek van de werkgroep Maand van de Geschiedenis in Oosterwolde geeft historica Els Kloek zaterdagmiddag 12 oktober een lezing in de bibliotheek.

De uit vier leden bestaande werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Oosterwolde e.o. (HVO) en van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf (OSO). ‘We hebben bij de organisatie de hulp gekregen van de Bibliotheek Zuidoost Friesland én van de Ladies’ Circle De Friese Wouden’, zegt Janke Hoogenberg van de HVO, die ook vorig jaar al in de werkgroep zat. ‘De bibliotheek stelt de ruimte beschikbaar en Kirsten Wind, voorzitter van de Ladies’ Circle neemt de introductie van spreekster Els Kloek voor haar rekening.’ De HVO, de OSO en Ladies’ Circle leveren ook een financiële bijdrage voor de lezing van Kloek. Daarnaast is boekhandel Bruna met een boekenstand rond het thema aanwezig.

Els Kloek

Els Kloek (1952) is historica. Met 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis uit 2013 brak zij door bij een breed publiek. Het boek werd in 2016 door de lezers van Historisch Nieuwsblad gekroond tot Beste geschiedenisboek aller tijden. In de vorige Maand van de Geschiedenis verscheen haar grootste project: 1001 vrouwen in de twintigste eeuw, een vervolg op het eerste deel. Tijdens de lezing besteedt Kloek ook aandacht aan vrouwen uit de Stellingwerven.

Aanvang 15.00 uur.