Nieuw record: Appelstap trekt 1750 deelnemers

Appelscha - Maar liefst 1750 mensen liepen mee met de wandel- en belevingstocht Appelstap. Zaterdag vond de vierde editie van de tocht plaats. Het wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclub Ooststellingwerf.

Deelnemers konden kiezen uit vier routes: 5, 10, 15 en 30 kilometer met start en finish op de Boerestreek. Aangezien de route van de 5 kilometer grotendeels verhard was, konden

ook rolstoelgebruikers meedoen. Langs de route was er van alles te beleven zoals muziek, kunst,

theater, lichteffecten en een kampvuur. Doordat de wandelaar tijdens de tocht de schemer intreedt, kwamen de belevenissen met lichteffecten optimaal tot hun recht. De jongste deelnemers konden meedoen aan de Klokhuistocht. De jeugd speurde een boef op, die de gouden appel had gestolen.

Cheques

De opbrengst ging naar de goede doelen Stichting Semmy en Dwarslaesie Organisatie Nederland. Zij kregen uit handen van Koen Roozen, voorzitter van Lionsclub Ooststellingwerf elk een cheque ter waarde van 6.140 euro.

Om extra aandacht te vragen voor Stichting Semmy, die zich bezighoudt met onderzoek naar tumoren in de hersenstam, was een kleurwedstrijd georganiseerd voor de basisscholen in Ooststellingwerf. Ongeveer tien scholen hebben deden mee met als resultaat dat er 1500 creatief ingekleurde voeten en nagels zijn binnengekomen. Deze waren bij de start te bewonderen.

Leerlingen van De Riemsloot hebben in navolging van de nagellakactie van twee jaar geleden van Tijn voor Serious Request heel veel wandelaars van prachtig gekleurde nagels voorzien. Drie scholen, CBS In de kring, OBS De Riemsloot en de K.J. Dijkstraschool hebben door hun deelname een cheque ter waarde van 150 euro gewonnen, te besteden aan een spel of materiaal die beweging voor kinderen bewerkstelligt.

Dwarslaesie

Hennie Slagter, die vorig jaar een incomplete dwarslaesie opliep, heeft dit jaar alles op alles gezet om mee te doen aan de vijf kilometer van Appelstap. Samen met bijna 100 vrienden en bekenden heeft hij de afstand afgelegd en daarmee een topprestatie geleverd. Lionsclub Ooststellingwerf kan terugkijken op een succesvol wandelevenement.