Mads de Roos wint Aa en Hunze Wielermeerdaagse

Appelscha - Mads de Roos uit Appelscha zorgde het weekend voor een mooi succes door de Aa en Hunze Wielermeerdaagse te winnen bij de jeugd van categorie 6.

Deze Meerdaagse begon zaterdag met een criterium in Rolde en eindigde zondag met de Omloop van Gieten. Op zaterdag reden de renners 16 rondjes door de dorpskern van Rolde. Er waren verschillende uitlooppogingen, maar niemand slaagde er in om weg te blijven en dus moest de massasprint de beslissing brengen.

Deze werd gewonnen door Jaymz Lunenborg uit Schoonebeek voor Thomas Nijenhuis uit Groningen en Mads de Roos uit Appelscha. Zondag stond er in Gieten een Omloop op het programma met een lengte van 2,5 kilometer met geen meter vlak terrein.

Het ging constant heuvel op met alleen een korte afdaling naar de finish. Na 15 kilometer plaatste Mads een venijnige demarrage en alleen Ruud Junior Nagengast slaagde er in, na een achtervolging van anderhalve ronde, om hem te achterhalen. Door goed samen te werken bleven de ploeggenoten van de Peddelaars uit de greep van het peloton. Dus moest de sprint uitmaken wie van beiden de Omloop op zijn naam mocht schrijven.

In een lange sprint de heuvel af naar de finish was Mads de Roos de sterkste en schreef daarmee de Omloop van Gieten op zijn naam.

Op de tweede plaats eindigde Ruud Junior Nagengast uit Beilen en met een achterstand van iets meer dan 24 seconden op dit tweetal eindigde de winnaar van het criterium in Rolde, Jaymz Lunenborg uit Schoonebeek op een derde plaats.

Door de derde plaats zaterdag in Rolde en de overwinning zondag in de Omloop van Gieten werd Mads de Roos tevens de glorieuze winnaar van het totaalklassement van de Aa en Hunze Wielermeerdaagse.

In het totaalklassement eindigde Jaymz Lunenborg uit Schoonebeek als tweede en Thomas Nijenhuis uit Groningen al derde.