Remmen, reactietijd en moeilijke manoeuvres: ANWB Streetwise op obs Boekhorst

Oosterwolde - Het verkeersprogramma ANWB Streetwise was aanwezig op obs Boekhorst in Oosterwolde om alle kinderen van de school beter om te laten gaan met het huidige verkeer.

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. De kinderen van groep 1 en 2 leerden verkeersgeluiden te herkennen en oefenden met veilig oversteken. Ook werd er geoefend met de autogordel in het kinderzitje.

Gele elektroauto

Voor de kinderen van groep 3 en 4 stond er in de sporthal onder andere een gele elektroauto klaar. Hier werd het belang van het dragen van de gordel en het gebruik van een kinderzitje geoefend.

Remweg en reactietijd

Het spannendste onderdeel was voor groep 5 en 6. Zij leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf ook plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en vervolgens remmen.

Moeilijke manoeuvres

Het onderdeel trapvaardig was voor de kinderen van groep 7 en 8. Zij fietsten over een parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ze mochten ook fietsen met een zware rugzak. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.