Zorglandgoed Laagduurswoude viert 10-jarig bestaan

Makkinga - Zorglandgoed Laagduurswoude bestaat tien jaar. Op 17 augustus 2009 opende de zorginstelling in Makkinga haar deuren.

Het jubileum werd zaterdag feestelijk gevierd met zo’n 200 genodigden, waaronder de 24 bewoners en hun familie en vrienden, dagbesteders, medewerkers en vrijwilligers.

Zorglandgoed Laagduurswoude is een kleinschalig wooninitiatief waar jongvolwassenen met niet aangeboren hersenletsel of een licht verstandelijke beperking kunnen wonen en werken (dagbesteding).

Op het 18 hectare grote natuurterrein met weides, bos en waterpartijen staan een woonboerderij, vier buitenhuisjes en dagbestedingslocatie de Boschplaats met een werkschuur, moestuin en een kas.

Het feest werd geopend door oprichter en eigenaar Fred Dijkstra en zijn vrouw Inge Bodde.

Na het tonen van een film over de opbouw van het zorglandgoed werd er in de nieuw aan te leggen fruitboomgaard de eerste appelboom geplant door dochter Linda Dijkstra, die 10 jaar geleden de aanleiding was voor de oprichting van het Zorglandgoed. Zij had enkele jaren ervoor op 17-jarige leeftijd ernstig hersenletsel opgelopen in het buitenland.

Daarna was er een barbecue en aansluitend was het swingen geblazen op muziek van de band NoMen uit Oosterwolde.