Makkinga viert vijf dagen lang feest

Makkinga - Tot en met zondag is het feest in Makkinga. Een kindermiddag luidde woensdag het tentfeest van de Makkingaster Oudejaarsploeg (MOP) in.

De tientallen kinderen vermaakten zich onder meer op een groot luchtkussen en met pijltjes gooien op een metershoog dartbord. De eerste feestdag werd afgesloten met buurtvolleybal en een optreden van DJ’s Dirk & Jan.

Snollebollekes

MOP pakt dit jaar uit met drie podia en twee feesttenten. De komende dagen is muziek de hoofdmoot. Donderdagmiddag is het volksdansen en ’s avonds zijn de finales van het buurtvolleybal. Tijdens de Battle of the Bands proberen verschillende bands de harten van het publiek te veroveren. Vrijdagavond is in de kleine tent de ‘Willy mitt Birne’ Après Ski bar. Op het hoofdpodium speelt coverband Royal Beat en de The Partysquad. Zaterdag zijn de buurtspelen en een dorpsbarbecue. ’s Avonds speelt coverband Proost op het hoofdpodium. In de kleine tent is het thema ‘disco’. De feestweek wordt zondag afgesloten met een optreden van The Euros en van Snollebollekes.