Ringsteekster Saskia Hakse wint Drents-Friese Wold competitie

Appelscha - Saskia Hakse uit Appelscha en Oebele Tiekstra uit Drachten zijn de eerste winnaars van de Drents Friese Wold competitie ringsteken.

Zaterdagmiddag was er in Diever na een jaar afwezigheid weer een ringsteekwedstrijd, zowel voor aanspanningen, als ook voor ruiters en amazones op hun paard. De wedstrijd werd verreden onder de vlag van de Friese Aanspanning en georganiseerd door menvereniging De Eemter en Ondernemersvereniging Diever. De coordinatie was in handen van Chantal Wijntjes, Jan Veenstra, Jan Pieter Slootweg en Leen Vilerius.

Twee winnaars bij aanspanningen

Vijf ruiters en amazones gingen de strijd met elkaar aan. Saskia Hakse stak met haar fjord Ojan de meeste ringen. Bij de aanspanningen had de jury meer moeite om de winnaar aan te wijzen. Na veel wikken en wegen werd er besloten om niet een, maar twee winnaars uit te roepen. Jark Otten uit Diever met zijn Friese paard en Wilco Zijlstra met zijn Friese hengst Meino deelden de winst. Ook was er een prijs voor het schoonste geheel. Lisanne Blauw met haar dressuurpaard Joy kregen de hoogste waardering van de jury.

Decoratief houten wandbord met inscriptie

De wedstrijd in Diever was de laatste wedstrijd in de Drents-Friese Wold Competitie. Na wedstrijden in Appelscha en Zorgvlied werd de eindstand opgemaakt. Onder het zadel kwam Saskia Hakse uit Appelscha met haar flord Ojan als beste uit de bus. Bij de aanspanningen werd de prijs gewonnen door Oebele Tiekstra uit Drachten, met zijn Friese merrie Stijntje. Samen met zijn steekster Willy Douma misten ze over alle drie wedstrijden geen enkele ring. De prijs was een decoratief houten wandbord met inscriptie.

De competitie, een idee van de organisatie in Appelscha, Zorgvlied en Diever, krijgt volgend jaar zeker een vervolg.