JOP staat door lasergamen op z’n kop

Oosterwolde – Jongerenruimte ’t JOP in Oosterwolde werd omgetoverd tot een lasergameterrein. Lasergamen is één van de vakantie-activiteiten voor jongeren die door stichting Scala werd georganiseerd.

Summertour

Het jongerenwerk en de buurtsport van Stichting Scala Welzijn organiseerden in de zomervakantie een Summertour voor jongeren van 12 tot en met 20 jaar. In de maanden juli en augustus waren er in Ravenswoud, Appelscha, Haulerwijk, Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga en Waskemeer verschillende activiteiten, zoals archery tag, kanovaren, straatvoetbal, straatvolleybal of een gps tocht.

Door de extreme weersomstandigheden was er minder animo voor de Summertour. Desalniettemin lieten de jongerenwerkers de moed niet zakken en werd er op gewoon gelasergamed mét airco.

Banken omgekiept

’Jongeren werd vooraf gevraagd of ze wilden lasergamen. Dit werd positief ontvangen. Meerdere jongeren zijn enthousiast gemaakt om het lasergamen te promoten bij hun leeftijdsgenoten, wat gebeurt is op social media en mond tot mond’, vertelt Jacky Latumalea, jongerenwerker bij stichting Scala.

Op de dag zelf hebben twee jongeren geholpen met het ombouwen van ’t JOP. Laura Brinkman, jongerenwerker bij Scala legt uit: ’Het hele gebouw is gebruikt om de beleving nog grootser te maken. Banken waren omgekiept, stoelen en tafels waren strategisch geplaatst en reclame banners zijn gebruikt om achter te schuilen. In de avond was het zo ver en begon het lasergamen. De jongeren hebben enthousiast meegedaan en hebben een leuke tijd gehad. Na het lasergamen is er gezamenlijk opgeruimd.‘

Ook een goed idee?

Jongeren met een goed idee en die wel wat hulp kunnen gebruiken, kunnen terecht bij het jongerenwerk van stichting Scala.