Boerestreek gaat met fantasyfestival terug in de tijd

Appelscha - Het Stellingen Festival slaat zaterdag 14 en zondag 15 september haar tenten op op de Boerestreek in Appelscha.

De Boerestreek wordt omgetoverd tot een middeleeuws/fantasy-plein met muziek, straattheater, kampementen met oude ambachten, boogschieten, zwaardvechten met de Ridders van Friesland, marktkramen met handwerkproducten en lekkernijen uit vroeger tijden. Er loopt een herderin rond met haar schapen. Verder zijn er bedelaars en nog vele andere vreemde snuiters.

Kinderen kiezen nieuwe president

Er wordt muziek gemaakt door folkgroepen, zoals The Assassenachs, Pekel en Sidaro. Er wordt gedanst, er zijn kinderprogramma’s en op zaterdagmiddag kunnen de kinderen de president van Vrijstaat de Stellingen kiezen. De drie kandidaten zijn door de bewoners van OlmenEs uitgekozen: Sahra het paard, Gerbrig het kalf en Mieke de geit.

Middeleeuwse mokken

Het festival heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De dranken worden bijvoorbeeld in middeleeuwse mokken aangeboden. Het festival wordt vrijdag 13 september voorafgegaan door een interactief theaterdiner, verzorgd door Culivents en het Van Ravensteijn Theater. Zowel het Stellingen Festival als het theaterdiner zijn mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ooststellingwerf, de Provincie Fryslân en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

www.vrijstaatdestellingen.nl