Roggebergloop moet fietspaden mijden

Appelscha - De Roggebergloop in Appelscha wordt een stuk zwaarder dan vorig jaar.

Het parcours is noodgedwongen aangepast. Op verzoek van Staatsbosbeheer worden de fietsroutes zoveel mogelijk gemeden en wordt meer gebruik gemaakt van zandpaden. Hierdoor is de hardloopwedstrijd zwaarder dan vorig jaar.

De Roggebergloop is zaterdag 7 september. De start en finish zijn op het terrein van RCN de Roggeberg. De eerste start is om 11.00 uur.

Kale Duinen

De 21 kilometer start richting de Bongerd en het Bruine Suikerpad. Daarna gaat het onder de N381 door naar het Buitencentrum. Daarna volgt een rondje om de Kale Duinen en het Groote Veen. |Via het heuvelpad voert het parcours terug naar de N381. Het laatste stuk gaat via bos en hei terug naar RCN de Roggeberg.

Pittig stuk zandpad

Het parcours van de tien kilometer loopt ongeveer 6 kilometer over dezelfde route als de lange afstand en gaat daarna richting de Kale Duinen. Hier zit een stuk pittig zandpad bij. Via het schelpen- en betonpad bij de Kraaiheide Pollen gaan atleten terug naar RCN de Roggeberg.

Het vijf kilometer parcours volgt twee kilometer het parcours van de andere twee afstanden. Na de spitsing gaat het over een smal bospad en de Kraaiheide Pollen terug naar de finish.