Minigolfers stranden vroegtijdig op EK

Appelscha - Tim de Boer uit Oosterwolde en Jarno Bottenberg uit Drachten waren in het Letse Liepāja actief op het Europees kampioenschap minigolf. Beide spelers komen in de competitie uit voor Minigolfclub Appelscha.

In het Olympic Centre in Liepāja waren 4 Nederlandse jeugdspelers actief. Er deden in totaal 55 jongens en 24 meisjes mee aan het WK voor spelers tot 19 jaar. De Nederlandse spelers waren een week voordat het kampioenschap begon al aanwezig om de banen uit te trainen. Het kampioenschap werd gespeeld op de korte baan. Hierop werden in totaal negen wedstrijdenronden en een finaleronde gespeeld. Alle Nederlandse deelnemers eindigden op het individuele kampioenschap bij de beste 32 jongens of 16 beste meisjes, waardoor zij ook mee mochten doen aan het matchplay (knock-out) kampioenschap.

Na de eerste dag van 4 ronden stond Tim de Boer op de 14e plaats en Jarno Bottenberg op plaats 26. Ook op de tweede dag werden 4 ronden gespeeld. Tim eindigde op de 13e plaats, Jarno werd 22e. Op de derde dag moesten alle spelers een ronde spelen, waarna de finaleronde door de beste 15 spelers werd afgewerkt. Tim plaatste zich voor de finaleronde. Jarno eindigde op de 25e plaats. Tim nam het in de finaleronde op tegen twee Duitse tegenstanders. Na in toraal tien werd Tim 13e.

Op het matchplay kampioenschap nam Jarno het in de eerste ronde op tegen een Duitse tegenstander. Hij verloor met 1-4 en was daarmee uitgeschakeld. Tim won in de eerste ronde van zijn Russische opponent. In de tweede ronde verloor hij van een Tsjech. Het Europees kampioenschap matchplay eindigde voor Tim dus in de achtste finale.