MOP pakt uit met tentfeest in Makkinga

Makkinga - Drie podia, twee feesttenten, vijf bands, acht DJ's, een licht- en geluidsshow en een snackweide. MOP Makkinga pakt uit met het tentfeest, dat van woensdag 21 t/m zondag 25 augustus wordt gehouden.

Woensdag is de aftrap van het feest met de kindermiddag. ’s Avonds is de eerste ronde van het buurtvolleybaltoernooi. De DJ’s Dirk & Jan sluiten de woensdagavond af. Donderdagmiddag is het volksdansen en ’s avonds zijn de finales van het buurtvolleybal. Tijdens de Battle of the Bands proberen verschillende bands de harten van het publiek te veroveren.

Tweede tent

De indeling op het evenemententerrein is anders dan voorgaande jaren. Voor het eerst wordt een tweede tent geplaatst. Vrijdagavond is in de kleine tent de ‘Willy mitt Birne’ Après Ski bar, compleet met tiroler hits gedraaid door DJ Dirchelinno Wunderlich. Op het hoofdpodium speelt vrijdagavond coverband Royal Beat en de DJ’s The Partysquad.

Zaterdag zijn de buurtspelen en een dorpsbarbecue. ’s Avonds speelt coverband Proost op het hoofdpodium van de grote tent. In de kleine tent is het thema ‘disco’. Discoplaten worden hier gedraaid door Lennart Roelofsen en Mathijs Smit.

Snollebollekes

De feestweek wordt zondag afgesloten met een optreden van The Euros en van Snollebollekes. De hele week worden de verschillende activiteiten, bands en artiesten aan elkaar gedraaid door de DJ’s Dirk & Jan.

Inwoners van Makkinga zorgen voor versieringen van de wijken.