Dassen vernielen sportveld in Elsloo

Elsloo - Dassen deden zich vorige week te goed aan de grasmat op sportpark Elzenhagen in Elsloo.

De dieren verblijven in een dassenburcht achter het sportveld. Nadat eerder dit jaar, en ook vorig jaar, al was geconstateerd dat dassen op sportpark schade aan de grasmat aanrichtten, was het afgelopen week weer raak op het voetbalveld. Bij wijze van proef zijn er nu voor de reclameborden twee afschrikdraden getrokken. Of het soelaas biedt om de dassen op afstand te houden, moet de komende blijken.

Regenwormen

Dassen zijn overwegend ’s nachts actief en foerageren één tot vier kilometer van hun burcht. Het zijn alleseters met een grote voorkeur voor regenwormen. Deze komen 's nachts zelf aan de oppervlakte om te eten en worden dan voorzichtig door dassen uit de grond getrokken. Wanneer dassen onvoldoende regenwormen kunnen bemachtigen, gaan ze noodgedwongen op zoek naar alternatieven. Dat gebeurt bijvoorbeeld, wanneer door droogte de wormen zich dieper in de grond terugtrekken. Ook gaan ze de maislanden in voor het eten van mais.

Dagelijks sproeien

Door de droogte wordt het sportveld, inclusief korfbalveld en oefenhoek, bijna dagelijks gesproeid om de grasmat bij het begin van de competities bespeelbaar te krijgen.