Voetbalclubs kennen tegenstander in bekertoernooi

Haulerwijk - Haulerwijk - In het noordelijke bekertoernooi neemt De Griffioen het in de groepsfase op tegen FC Burgum, Drachtster Boys en Drachten.

SV Haulerwijk speelt tegen Nieuw Roden, BSVV en ONR. Waskemeer treft De Sweach, TFS en RWF. DIO Oosterwolde speelt tegen Zevenhuizen, Bakkeveen en Peize. Trinitas zit in een groep met Oosterstreek, Zandhuizen en FC Amboina. Donkerbroek speelt tegen Diever-Wapse, HHCombi en Ruinen. Stânfries krijgt te maken met Olyphia, BEW en Havelte. FC Fochteloo neemt het op tegen FFS, Trynwalden en Nicator. Sport Vereent kruist de degens met SC Bolsward, Gorredijk en Tijnje. Makkinga treft Smilde’94, SVZ en FC Assen.

Hoofdklassers stromen later in

De bekercompetitie voor de eerste- tot en met vijfdeklassers begint in het weekeinde van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Bij de eerste- en tweedeklassers gaan de beste twee van elke poule naar de volgende ronde. Bij de derde- tot en met vijfdeklassers bekeren alleen de groepswinnaars door. De hoofdklassers stromen vanaf de knock-outfase in.