Kortsluiting houdt muziekmiddag met blues, folk en Americana

Appelscha – Na het succes van vorig jaar houdt Stichting De Kortsluiting op zondag 11 augustus een nieuwe editie van de Sunday Sessions in het opluchttheater in Appelscha. Vorig jaar haalde de stichting een Amerikaanse countryzanger naar De Koele en mochten zij tevens 300 belangstellenden verwelkomen. ‘We hopen dit succes te continueren’, zegt Steve Bergsma, de voorzitter van De Kortsluiting.

Onder de noemer ‘Sunday Sessions Open Air’ treden die middag vanaf 14.30 uur drie bands op. De tweekoppige band Feathers & More uit België trapt af. Ingrid Veerman en Oswald Martens zingen beiden over gitaar- en banjomuziek.  Timo de Jong is een getalenteerde muzikant uit Leeuwarden. Hij wordt tijdens de Open Air-show bijgestaan door een band. Hij brengt onder meer folk-, country-, en popnummers. Ze gaan over hemzelf, maar hij heeft ook liedjes de een verhaal vertellen over autodieven, cowboys en dochters die nog geboren moeten worden. De ook uit Nederland afkomstige band Reverse Cowgirls (ook een benaming voor een seksstandje) bestaat uit Joost Dijkema, Michiel Hoving en Bram Menninga. Naar eigen zeggen is het een trio die cowrock trashgrass ten gehore brengt. Het is een mix van bluegrass, folk en Americana. Door verschillende genres te combineren en grenzen weg te laten produceert de groep een totaal eigen sound.

‘We hebben er zin in’, zegt Bergsma, die de bands samen met de andere leden van De Kortsluiting zorgvuldig uitzocht. ‘We gaan altijd voor veel kwaliteit en uiteraard veel variatie.’ De stichting nam het afgelopen jaar afscheid van leden en verwelkomde vers bloed en bruist van de energie. ‘Voor de rest van het jaar staat nog ontzettend veel op het programma. Onder meer vier evenementen in september, vier in oktober en drie in november.’