Ronde van Appelscha staat voor 45e keer op programma

Appelscha - Voor de 17e achtereenvolgende keer en voor de 45e keer in totaal wordt zondag 4 augustus de Ronde van Appelscha verreden.

De laatste jaren gaat deze door het leven als Bosbergronde van Appelscha. Start en finish zijn op het hoogste punt van Fryslân, De Bosberg, ter hoogte van het openluchttheater.

Wim Stroetinga is veelwinnaar

Deze editie wordt er een wedstrijd verreden voor mannen amateurs en mannen elite en beloften. De amateurs starten om 17.00 uur en de elite- en beloften om 19.15 uur. De Ronde van Appelscha is de meeste keren gewonnen door de uit Oldeberkoop afkomstige Wim Stroetinga, namelijk in totaal vier keer. Ook broer Arjan Stroetinga mocht eenmaal het zoet van de overwinning smaken, in 2016. De laatste editie in 2018 werd gewonnen door de in Velserbroek wonende Gina Luca Vierhouten, die ook dit jaar weer aan de start staat.

Favorieten

Bij de elite- en beloften komen veel kanshebbers aan de start, zoals Björn Bakker uit Wijnjewoude, Adriaan Botma uit Driezum en Johan Knol uit Bakkeveen. Ronald Kruijer uit Donkerbroek verschijnt ook aan de start. De organisatie rekent er op dat ook Wim Stroetinga van start gaat.

Ook bij de amateurs komen er een paar toppers aan de start. Zo staat de districtskampioen noord van de KNWU, Cor van Leeuwen uit Borger, op de deelnemerslijst. Een andere kanshebber is Gert-Jan Veldkamp uit Deventer.

De inschrijving is nog niet gesloten. Rond en tijdens de wedstrijden is het parcours (Bosberg, Hildenberg, Schapendrift, Drentseweg en Boerestreek) afgesloten voor alle verkeer.