Drieluik pentekeningen van Janique Gorter hangt in Karkehuus

Elsloo - Van de jonge- en talentvolle illustrator Janique Gorter uit Makkinga hangen sinds vorige week in ’t Karkehuus, achter de Nederlands Hervormde Kerk in Elsloo, permanent een drieluik van pentekeningen.

De tekenares, die de kunstacademie Minerva in Groningen afrondde, maakte ze op verzoek van de kerkenraad. Ze zijn alleen te bezichtigen als er wat in of bij de kerk te doen is of tijdens bijeenkomsten in de vergaderruimte. De drie tekeningen worden volgend voorjaar verwerkt op een info-paneel waarop de kerkgeschiedenis, inclusief de klokkenstoel en begraafplaats wordt weergegeven.

Leerkracht in Elsloo

Onlangs werden de ingelijste drie tekeningen van de voorgevel van de kerk, de dubbele klokkenstoel en het toegangshek naar de begraafplaats achter de kerk door Gorter, die leerkracht is op de meester K.J. Dijkstraschool in Elsloo, overhandigd aan kerkrentmeester Helmich Hammer. Hij zorgde ervoor dat het drieluik een opvallend plaatsje in het Karkehuus kregen.

Korenmolen De Weyert

Janique Gorter legt zich, naast haar werk, toe op portretten en illustraties en heeft dierenportretten tot haar specialiteit verheven. Zij exposeerde eerder met een aantal van haar tekeningen in De Spil van korenmolen De Weyert in Makkinga, Natuurvriendenhuis Allardsoog Bakkeveen en Stellinghaven in Oosterwolde.

www.janiquegorter.blogspot.com