Honderden kinderen genieten van 60e vakantiepelweken

Appelscha - ‘Bep WhatsApp gaat met de toekomstige tijdmachine op zoek in het verleden.’ Dat is het thema van de eerste week van Vakantiespelen Ooststellingwerf, die deze week de zestigste editie beleeft.

Zo'n 200 kinderen doen mee aan de eerste week en worden 's ochtends in hun dorp opgehaald met de bus door een groep leiding en 's middags weer thuisgebracht.

De kinderen uit de groepen 5, 6, 7 & 8 van de basisschool kunnen weer meedoen en zijn deze week druk bezig in het bos met hutten bouwen, toneel, spellen spelen en zingen. De oudste kinderen mogen op donderdagavond een nacht blijven slapen. Dit jaar zijn er zo'n 31 leiding, die de eerste week weer verzorgen.

200 kinderen

Zij zijn de zaterdag al begonnen met de voorbereidingen en verblijven in de groepsaccommodatie Bar Gezellig. Tijdens deze week worden ze goed verzorgd door de kookploeg, die de gehele week een 3-gangen maaltijd voorziet voor alle leiding. De c.a. 200 kinderen worden grote spelen aangeboden zoals totemroof, levend stratego, vossenjacht en gaan nog een dagdeel naar het bosbad in Appelscha.

75 vrijwilligers

Voor elke editie van Vakantiespel Ooststellingwerf zijn zo'n 75 vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. In de afgelopen 60 jaar hebben veel vrijwilligers dit mede mogelijk gemaakt. Op 5 oktober wordt er een grote reünie georganiseerd voor alle vrijwilligers die ooit betrokkenheid hebben gehad bij de Vakantiespelen. Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.vakantiespel.nl/reunie.