Afscheidsmusical in Elsloo is ‘gewoon super’

Elsloo - Nadat de laatste dorpssuper jaren geleden de deuren sloot, had Elsloo voor even weer een supermarkt, geheten ‘Gewoon Super’. In de afscheidsmusical van groep van de K. J. Dijkstraschool dan. De musical werd voor een vrijwel volle zal in ’t Anker opgevoerd door kinderen van groep 7 en 8.

De leerlingen en juf Janique waren de afgelopen weken niet alleen druk bezig met het oefenen van tekst, dansjes en liedjes, maar ook het decor en kleding werd ter hand genomen.

Manusje van alles

‘Heb je tijd te kort, haal dan de klok van de muur, speel met de tijd en achterstallig werk kan verricht worden.’ Dat was het credo en het gelijk het geheim van Manus, het manusje van alles in supermarkt ‘Gewoon Super’. In deze moderne tijd lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. De collega’s van Manus nemen de tijd voor de klanten, waardoor alles een beetje langzamer gaat. Manus lnapt veel klusjes op, waardoor alles toch voor elkaar komt.

KapotTV

Het personeel wordt opgeschrikt als opeens blijkt dat ze zijn genomineerd in de wedstrijd Supermarkt van het Jaar. Dit is een idee van de YouTubers van KapotTV. Het personeel weet niet wat ze ermee aan moeten. Ze zijn toch niet hip genoeg om hieraan mee te doen? Daar keek de jury geheel anders tegenaan.

Juryrapport vervalst

Na een spannende wedstrijd werd door een jury en mysterie guest “Gewoon super” verkozen tot supermarkt van het jaar. Alleen het rapport van de jury was vervalst en dus werd de uitreiking geannuleerd. Op het laatst werden de regels gewijzigd. Het juryrapport werd verscheurd en de supermarkt kreeg tot opluchting van Manus de beker uitgereikt.

Na afloop werd een jaarlijks overzichtsfilmpje van groep 8, gemaakt door juf Janique, bekeken en kregen de negen afscheid nemende kinderen een tasje met usb-stick, klassefoto en getuigschrift uitgedeeld. Een en ander werd op het witte doek gedeeld met het publiek en dat leverde hilarische momenten op.