Wandelaars trainen in Appelscha voor Nationale Diabetes Challenge

Appelscha - Vanaf begin mei dit jaar wandelt er elke dinsdagochtend een groep mensen in en rondom Appelscha. De wandelingen zijn gericht op mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes zijn welkom.

Inmiddels is het project 10 weken van start en wandelt er elke week een groep van 10 deelnemers. Iedereen heeft zijn of haar eigen motivatie om mee te wandelen. Er wordt hierbij rekening gehouden met het niveau van elke deelnemer.

Gezond leven

De wandelingen worden georganiseerd vanuit de Huisartsenpraktijk Appelscha en de buurtsportcoaches van Stichting Scala. Twintig weken wordt er achtereen gewandeld, met als doel het verbeteren van de algehele gezondheid. De wandelingen hebben een vast startpunt bij Tourist Info Appelscha en starten om 10:30 en duren gemiddeld genomen een uur. De routes zijn elke wandeling weer anders en worden gedaan aan de hand van een trainingsschema.

Professionele ondersteuning

Ook gaan er elke week vanuit de Huisartsenpraktijk, apotheek en Stichting Scala een zorg- en/of een sportprofessional mee. ‘‘Zo kan iedereen op zijn of haar eigen tempo meedoen en kunnen we hun de juiste begeleiding geven. Mensen krijgen meer vertrouwen in hun eigen lichaam en merken ook vooruitgang in de afstanden die ze kunnen lopen.’’ Vertelt Anne-Marie Heidstra, buurtsportcoach bij Scala.

Challenge

De wandelingen dienen ook als training voor de Challenge. In september wordt er als afsluiting van de twintig weken namelijk een vierdaagse gewandeld. Daarnaast wordt er ingezet op het voorzetten van de wandelingen ook na deze twintig weken. Geïnteresseerden die mee willen wandelen kunnen zich aanmelden bij Buurtsportcoach Anne-Marie Heidstra via aheidstra@scala-welzijn.nl.

Bas van de Goor

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging.

www.nationalediabeteschallenge.nl/Appelscha