Kampeerders met een kleine beurs genieten van vakantie in eigen omgeving

Haulerwijk - Eigenaar van Camping Fraai en namens Stichting Fraaie Boel, organisator van De Buurtcamping in Haulerwijk, Miranda Kleisen, hoorde afgelopen weekend bijzondere verhalen bij de aanmeldingen en de redenen waarom mensen met een kleine beurs ook graag even op vakantie gaan.

Tijdens De Buurtcamping bestond het kampeerterrein van de camping voor 1/3 uit betalende gasten, 1/3 uit vrijwilligers en 1/3 uit mensen met een kleine beurs. Afgelopen weekend vond het plaats en zo sloot ook Haulerwijk zich voor de tweede maal aan bij dit bijzondere landelijke initiatief van De Buurtcamping

Het kampeerterrein vulde zich met tenten, caravans en campers van weekendgasten en met verschillende leententen, die Haulerwijkers doneerden aan de gasten zonder eigen kampeermiddel. De Pipowagens en de retro-caravan werden dit weekend ook bemand door vrijwilligers. Ook de eigenaren zelf sliepen ditmaal op de camping. Zo'n 50 mensen vierden zo een geweldige vakantie in de eigen omgeving.

Voor volgend jaar staat er, indien de subsidieverleners en sponsors weer meedoen, weer een buurtcamping op het programma. Dit zal wederom tijdens het eerste weekend van de zomervakantie plaatsvinden.