De Stelling besluit schooljaar met spelletjes

Makkinga - Het schooljaar van OBS de Stelling in Makkinga werdf feestelijk afgesloten met een verzamelspel, spelletjes op het plein en heel veel broodjes knakworst.

Het jaarlijkse feestje om de zomervakantie in te luiden begon gelijk bij binnenkomst. De kinderen van groep 5 tot en met 8 werden in groepjes op pad gestuurd om materiaal te verzamelen voor het bouwen van een tent. De materialen bleken in alle hoeken van Makkinga te zijn gedumpt. Zo vonden de kinderen hun tentonderdelen onder andere bij de molen, het hertenkamp en ook bij de ijsbaan.

Nadat alle bouwmaterialen naar het terrein bij school waren gesjouwd, moest er ook nog binnen de beschikbare tijd een zo mooi mogelijke tent van worden gebouwd. De resultaten waren campingwaardig.

De groepen 1 tot en met 4 vermaakten zich met verschillende spelletjes die waren uitgezet op en rond het plein. De skelterrace en de estafette waren favoriet. Ieder groepje deed de ronde van 8 verschillende spelletjes. Helaas gooide de regen bij het een na laatste spel roet in het eten, waardoor het programma werd gewijzigd en er een filmpje in de klas werd opgezet.

Daarna werden de tenten beoordeeld. De oudervereniging, die de festiviteiten regelde, ging rond met broodjes knakworst. Hierna was het tijd voor vakantie.