Zonnige rommelmarkt op andere locatie zorgt voor minder omzet

Waskemeer - Omdat de Hoofdweg in Haulerwijk wordt geasfalteerd, zag de marktcommissie van de PKN gemeente Haulerwijk/Waskemeer zich genoodzakt eenmalig een andere locatie te zoeken voor de jaarlijkse rommelmarkt.

Normaal is de markt bij kerkgebouw de Bining aan de Kerkstraat. Vanwege de afsluiting van de Hoofdweg wordt het verkeerd echter over deze straat geleid. De marktcommissie achtte het vanwege de veiligheid niet verantwoord de markt op de gebruikelijke locatie te houden. Een van de gemeenteleden bood aan zijn terrein tegenover het dorpshuis in Waskemeer te gebruiken. De commissie maakte gretig gebruik van het aanbod. Normaalgesproken wordt de markt geopend met het luiden van de kerkklokken. Zaterdag opende de ‘Big Ben’ de rommelmarkt. Direct om 9.00 uur meldden zich de eerste koopjesjagers. Zij vonden op de markt onder meer boeken, meubels en elektrische apparaten.

Bewoners van Sinnehiem worden gemist

De markt leverde ongeveer 2800 euro op, minder dan voorgaande jaren. Dat heeft wellicht te maken met de andere locatie. In Haulerwijk komen veel bewoners van Sinnehiem een kijkje nemen op de markt. Die doelgroep werd nu gemist.

Vrijwilligers en ondernemers

Desondanks kijkt de rommelmarktcommissie terug op een gezellige en zonnige markt, die mogelijk wordt gemaakt door zo’n dertig vrijwilligers en de ondernemers in Haulerwijk en Waskemeer, die prijzen beschikbaar stellen voor het Rad van Fortuin.