VVE Thuis viert diplomafeest

Oosterwolde - Het was feest in De Kompaan. Vrijdag ontvingen tien kinderen en hun vader of moeder het diploma van VVE Thuis.

Het diplomafeest was de afsluiting van VVE Thuis schooljaar op twee peuterspeelgroep locaties: ‘t Hummelhonk in Appelscha en ’t Kwetternest in Haulerwijk. Verdeeld over deze twee locaties hebben 10 ouders samen met hun peuter activiteiten en spelletjes uitgevoerd die aansluiten bij de VE (Voorschoolse Educatie) thema’s van de peuterspeelgroepen. De ouders hebben het afgelopen schooljaar deelgenomen aan acht ouderbijeenkomsten. Zij ontvingen tijdens de bijeenkomsten een themaboekje met daarin activiteiten passend bij het thema van de peuterspeelgroep. VVE Thuis bestaat uit activiteiten zoals praatplaten, spelborden, puzzels en boekjes.

VVE Thuis bevordert de taal- en denkontwikkeling bij kinderen. In het schooljaar 2019/2020 wordt VVE Thuis ook aangeboden op de locaties Nijntje en De Krullevaar in Oosterwolde, Berend Botje in Oldeberkoop en de basisscholen in Appelscha, basisschool De Toekan in Oosterwolde en basisschool De Lawei in Haulerwijk.