Wellerobben wint brons op thuistoernooi

Haulerwijk - Zwemvereniging de Wellerobben is derde geworden op de Wellerobbencup in zwembad Haulewelle in Haulerwijk. De eerste plaats was voor Buitenpost. De Granaet uit Dokkum, dat de laatste drie jaar won, eindigde als tweede.

ZCNF’34 uit Oosterwolde werd vierde, gevolgd door Isis uit Gorredijk. Op de medaillewedstrijd gaat het er om welke club de meeste punten pakt. De winnaar ontvangt de wisselbeker. De snelste zwemmer per vereniging word omgezet in punten. Ontbreekt een zwemmer op een bepaalde afstand of volgt er een diskwalificatie, worden strafpunten berekend.

Op de 4 x 50 meter wisselslag mix estafette voor 11- tot 17-jarigen eindigde De Wellerobben met Iwan van der Flier, Mandy Noord, Mick de Jong en Sara Baptist in 2.48.58 als vierde. Op de 4 x 25 meter vrije slag was het zilver voor Ruben Vehoff, Sara Baptist, Mandy Noord en Iwan van de Flier .

De 9-jarige Marit van der Flier was de snelste op de 25 meter vlinderslag en de 25 meter schoolslag. Ruben Vehoff pakte het brons op de 25 meter schoolslag in 23.22. Bij de meisjes van 11 jaar greep Sara Baptist zilver op de 50 meter vlinderslag in een persoonlijk record van 48.47. Ook op de 50 meter rugslag pakte Sara zilver.

Bij de jongens 12 en 13 jaar zwom Iwan van der Flier naar twee zilveren medailles. Mandy Noord (junior 2) won op de schoolslag een gouden medaille in een p.r. van 42.76. Inge Klooster won net geen medaille, maar pakte wel de punten voor de Wellerobben. Datzelfde gold voor Mick de Jong.

Bij de dames van 16 en 17 jaar pakte Laura Noord met een seconde voorsprong goud op de 50 meter vlinderslag. Ze was ook de beste op de 100 meter wisselslag. Daphne de Jong, Winnie de Vries en Arianne Jonkman zwommen de 100 meter schoolslag. In de laatste meters ging Daphne Winnie voorbij. Arianne passeerde haar concurrente van Isis, waardoor de eerste drie plekken voor de ploeg uit Haulerwijk waren. Daphne won het goud, voor Winnie en Arianne. Op de 100 meter wisselslag zwom Arianne naar het goud en Saskia Bergsma naar het zilver .

Op de 50 meter schoolslag pakte Herman van Dijk met grote voorsprong het goud Pascal de Jong werd vierde en Ingmar de Jong elfde. Het brons op de 100 meter wisselslag ging naar Herman van Dijk.

De dames estafette 4 x 25 meter wisselslag met Laura Noord, Daphne de Jong, Saskia Bergsma en Arianne Jonkman zwom naar het zilver. Op de 8 x 25 meter vrije slag werden Saskia Bergsma, Daphne de Jong, Ingmar de Jong, Laura Noord, Pascal de Jong, Mick de Jong, Arianne Jonkman en Herman van Dijk tweede. De winst was voor de Granaet.