Wethouder zet gemeente in beweging

Haulerwijk - Van 24 juni t/m 1 juli is voor de tweede keer het evenement ‘Leef je Uit’. Voorafgaand aan deze week was er zaterdag een beweeg- en gezondheidsmarkt in Haulerwijk. Deze markt werd geopend door wethouder Esther Verhagen.

De ‘Leef je Uit’ week is een week waarin alles draait om een gezonde levensstijl, zoals gezonde voeding, voldoende bewegen en een gezonde geest. Zo is er onder andere een hardloopclinic en kan iedereen terecht bij een diëtist. Op deze manier kan iedereen kennis maken met de lokale zorgaanbieders en sportverenigingen.

Gezondheidsmarkt

Zaterdag startte de gezondheidsweek met een gezondheidsmarkt in Haulerwijk. Bezoekers van de markt konden een gezondheidscheck laten uitvoeren en zich laten inspireren en adviseren over positieve gezondheid. Ook gaven verschillende plaatselijke zorgaanbieders lezingen en workshops. Wethouder Esther Verhagen: ‘Gezondheid bestaat uit vele facetten. Goed voor jezelf zorgen door gezond te eten, bewegen en rust te nemen. Een ander facet gaat over kwaliteit van leven. Wat maakt het leven betekenisvol? Hoe ga je om met tegenslagen in je leven? Ik ben blij met de activiteiten week in Haulerwijk, omdat het een heel mooi voorbeeld is waar gezondheid en 'elkaar ontmoeten' samen komen.’

Wandeling

Voorafgaand aan de Snikkerun is zaterdag 29 juni om 15.00 uur een wandeling die start vanaf het verzorgingshuis Sinnehiem. Het hele programma staat op www.ooststellingwerf.nl. De ‘Leef je Uit’ week wordt georganiseerd door de gemeente Ooststellingwerf, in samenwerking met de buurtsportcoaches van stichting Scala en het Haulerwijkster Activiteiten Platform.