Minigolfers eindigen als derde in hoofdklasse

Appelscha - De minigolfers van Appelscha 1 stelden in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de Landelijke Hoofdklasse de derde plaats in het eindklassement veilig.

De minigolfers bonden met elkaar de strijd aan op een zeer warme viltbaan van het Midgetgolfpark Friesland in Appelscha. Op voorhand leek het een spannende strijd om de derde plaats te worden tussen Appelscha 1, Zoetermeer en DUNO. Door een goede eerstee ronde van Appelscha 1 sloeg de thuisploeg een gat met de directe concurrenten. In de volgende drie ronden bouwden de Appelschaasters de voorsprong verder en legden ze beslag op de derde plaats. De winst ging naar Oirschot en De Hole Ridders werden tweede.

Districtcompetitie

Appelscha 2 pakte de dagwinst in de districtscompetitie. De achtste en voorlaatste wedstrijd was in Drachten. Onder tropische temperaturen werden vier ronden gespeeld. Appelscha pakte de dagwinst, voor Drachten 1, Appelscha 3, Leeuwarden 1, Leeuwarden 2, Drachten 2, Appelscha 4 en Appelscha 5.

In het tussenklassement na acht van de negen wedstrijden leidt Appelscha 2 (59 punten) voor Leeuwarden 1 (53), Appelscha 3 (49), Drachten 1 (38), Leeuwarden 2 (32,5), Appelscha 4 (29), Drachten 2 (15) en Appelscha 5 met 12,5.

De laatste districtswedstrijd is op 30 juni in Appelscha.