Acro Academy Noord Nederland ijzersterk op NK

Donkerbroek - Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland leverde historische prestaties tijdens de NK Acrogym.

Er werden in acht van de twaalf categorieën nationale titels veroverd. Daarbij werden zes EK-kwalificaties bevestigd.

De Nederlandse kampioenschappen vonden plaats in Ahoy Rotterdam. Fei Oudhof veroverde met Nanda Huisman en Remke Huisman in de categorie Senioren de landelijke titel bij de groepen. Anna Koster en haar partner Robin Hooijenga verdienden het goud in de Junior 1 damesparen, terwijl Tess Offringa met haar partner Marten-Lin Visser het goud in ontvangst nam bij de mixparen Junior 1. Beide Junior 1 teams zijn combinatieteams van Acro Academy met SV Donkerbroek. Voor al deze teams was het NK de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK. Alle zes voldeden ruim aan alle kwalificatienormen en mogen later dit jaar afreizen naar het EK. Het EK 2019 is van 24 oktober tot 3 november in Holon, Israël.

In de categorie Pupil was er goud voor het gemengd paar Ties Oosterhof en Rebecca Groote. Trio Xante Anbergen, Esmee Koster en Renske de Jong (ook een combiteam Acro Academy/SV Donkerbroek) vielen net buiten het podium met een vierde plaats.

Verloting

Een derde van alle loten van de verloting van Acro Academy is verkocht. De stichting hoopt van de opbrengst een eigen topsporthal te kunnen realiseren, waarin talenten nog beter begeleid kunnen worden op weg naar EK's en WK's en waarin ze ook gymnasten van andere niveaus kunnen helpen bij hun ontwikkeling.