Jubilerend Demmink geeft demo’s

Elsloo / Blesdijke - In het kader van het 25-jarig bestaan organiseert Demmink Mechanisatie op vrijdagavond 21 juni van 19.00 tot 23.00 uur een gras- en hooibouwdemonstratie op de vestiging Elsloo aan de Bûtenweg. Het gehele- en complete programma van dit moderne innovatieve- en dienstverlenende bedrijf is dan te zien.

Demmink Mechanisatie met een hoofdvestiging in Blesdijke heeft zich gespecialiseerd in de landbouw-mechanisatie en technische dienstverlening. Zij richt zich met de dienstverlening op een aantal sectoren, namelijk: veehouderij, akkerbouw, loonwerk, groenvoorziening en bosbouw, overheden, industrie en particulieren.

Demmink Mechanisatie is in 1994 ontstaan door de overname van mechanisatiebedrijf Otten in Blesdijke door familie Demmink. Otten Mechanisatie had door de jaren heen al een behoorlijke klantenkring opgebouwd. Deze klantenkring betrof een wijde omgeving vanuit Blesdijke. Hierdoor lag er een goede basis voor het creëren van de huidige omvang van Demmink Mechanisatie.

Het bedrijf is nog steeds op dezelfde plaats gevestigd aan de Markeweg in Blesdijke. Sinds april 2004 heeft Demmink Mechanisatie ook een vestiging in Elsloo, beter bekend als Elsloo Mechanisatie. De vestiging in Elsloo is ontstaan door een overname van de mechanisatietak van loonbedrijf De Samenwerking B.V.

Na vele jaren een onderkomen te hebben genoten bij De Samenwerking BV werden er door een gebrek aan ruimte en comfort plannen gesmeed voor nieuwbouw. Dat werd in 2016 gevonden op een steenworp van de oude locatie.

Het nieuwe pand voldoet volledig aan de eisen van een modern mechanisatie bedrijf en de ruime werkplaats is volledig uitgerust met apparatuur waarmee het bedrijf landbouwmachines en tractoren kan onderhouden en repareren.