Synchroonzwemsters ZCNF’34 zwemmen limiet op Synchrobeat

Oosterwolde - In het Sloterparkbad in Amsterdam werd de Synchrobeat gezwommen. Dit is het NK voor synchroonzwemsters tot 16 jaar. ZCNF’34 was present met vijf zwemsters.

Om te mogen zwemmen op de Synchrobeat, moeten de zwemsters twee keer een limiet zwemmen. Vier zwemsters van ZCNF’34 slaagden daarin. Zij werden aangevuld met Tessa Menger, die – in categorie Age-1 – al limieten bij een andere vereniging haalde. Vlak voor de Synchrobeat stapte zij over naar de vereniging uit Oosterwolde.

Finales

Met een score van 48,7324 punten drong ze door tot de finales. Omdat ze dit jaar alleen een duet gezwommen had en er zeker niet op had gerekend zo ver te komen, werd in overleg met de trainers besloten af te zien van zwemmen op de tweede dag.

Nieuwe limiet

Ook goede zaken werden gedaan door Ilse Postma en Aniek Veenstra. Zij zwommen met respectievelijk 45.5634 en 45.1034 allebei een nieuwe limiet voor de Synchrobeat van volgend jaar. Voor Postma was het al de derde keer op rij dat zij op de Synchrobeat actief was. Ook vorig jaar en het jaar daarvoor was zij er al bij. Vorig jaar slaagde ze er op de Synchrobeat niet in een limiet te halen. Veenstra deed voor mee aan de Synchrobeat. Ze had drie limieten op zak.

Goed niveau

Ook niet voor het eerst op de Synchrobeat waren Eva de Vries en Maureen Haisma. Beide zwemsters komen uit in Age-2. Met 48.8627 punten voor De Vries en 47.1601 voor Haisma lieten beide dames zien goed mee te kunnen komen. Hun scores waren net niet goed genoeg om een limiet voor volgend jaar veilig te stellen. Gezien de prestaties van beide dames, zitten de coaches daar niet over in. Anita Bul: ’Deze zwemsters laten al een hele tijd een goed niveau zien, dus nieuwe limieten voor volgend jaar zitten er wel in.’