VZK/Donkerbroek beleeft primeur met promotie

Haule - VZK/Donkerbroek speelt komend seizoen voor het eerst in haar bestaan in de tweede klasse. VZK dwong promotie af door een 13-16 zege op DIO Oosterwolde.

VZK/Donkerbroek eindigde als tweede in de competitie. De beste nummers twee van de derde klasse promoveerden ook. VZK dacht tegen DIO een puntje nodig te hebben, maar achteraf bleken de blauwhemden zelfs bij een nederlaag zeker van een stapje hogerop.

DIO begon heel goed en stond na drie minuten met 3-0 voor. VZK antwoordde met vier treffers op rij, waarna het de beurt was aan DIO om een 7-4 voorsprong te pakken. VZK kwam langszij, maar bij rust leidden de Oosterwoldenaren met 8-7.

VZK kwam heel goed uit de kleedkamer. Binnen zeven minuten stond het 8-11. In de spannende slotfase kwam DIO bij 12-13 en 13-14 erg dichtbij. Erik van Zanden en Luco van de Wolfshaar bepaalden de eindstand op 13-16.

VZK/Donkerbroek krijgt in de tweede klasse versterking van twee junioren en een speler die overkomt van DES uit Norg.

Doelpunten DIO: Marian Schraa, Petra Mulder 2x, Myrthe Looijenga 3x, Marianne Veenstra 2x, Sjoerd Hoeksma 3x, Wilmar Bosscha en Jarno Wilms. Doelpunten VZK/Donkerbroek: Woutjan Donker 6x, Erik van Zanden 4x, Luco van de Wolfshaar 3x, Anke Postma, Jozina Donker en Sjoukje de Jong.