Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen

Makkinga – Iedereen die wil kan maandag tijdens de Open Boerderijdagen de boerderij van familie De Weerd in Makkinga bezoeken.

Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen. 69 melkveehouders in Nederland nemen dit jaar deel en openen op Tweede Pinksterdag de deuren van  hun boerderij voor publiek.

Op de boerderij is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt. Ook zijn er voor alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen te doen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen. Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar.

De familie woont in het buurtschap Laagduurswoude, tussen Oosterwolde en Makkinga op Laagduurswoude 4. Het mooie aan het boerenvak is volgens de familie met gezonde, blije koeien een veilig en natuurlijk zuivelproduct voor de consument produceren.  De boerderij is die dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Huisdieren zijn deze dag niet toegestaan.