Neem een kijkje bij aanleg van nieuwe N381

Donkerbroek - Wie altijd al eens in een nieuwe onderdoorgang en áchter de bouwhekken wilde staan, krijgt zaterdag 15 juni de kans op de ‘Dag van de Bouw’ bij ’t West in Donkerbroek.

Aannemer Heijmans B.V. is bezig met de verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde. Een van de grootste werkzaamheden is de bouw van de tweede tunnelbak bij ’t West in Donkerbroek. Speciaal voor de Dag van de Bouw stelt de aannemer de bouwlocatie open voor publiek en zijn er rondleidingen.

Locatie ’t West

Bij het evenemententerrein tegenover het Witte Huis in Donkerbroek is het mogelijk om te parkeren. De open dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. De bouwlocatie is ook voor mindervaliden goed bereikbaar. Kinderen kunnen schatgraven en er is een springkussen.

Project N381

De N381 tussen Drachten en de Drentse grens is aangepast naar een veilige weg met ongelijkvloerse kruisingen en zorgt voor een betere bereikbaarheid van de regio. De verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde moet halverwege 2020 klaar zijn.