Avondmarkt en feest in centrum van Oosterwolde

Oosterwolde - ProefBeleef, beter bekend als de avondmarkt van Oosterwolde gaat dit jaar dan wel niet door, een soortgelijk evenement is wel op poten gezet: met markt en feest aanstaande vrijdag.

De markt duurt van 14.00 tot 21.00 en na afloop is er een groot feest, op een afgebakend terrein. Beide vinden na elkaar plaats op 7 juni in het centrum van Oosterwolde. Toen de marktmeester hoorde dat het evenement dit jaar niet door zou gaan, is hij meteen naar de gemeente gegaan om een vergunning aan te vragen. Die kreeg hij zonder enkele moeite. De markt wordt gehouden in verkleinde vorm op de Stationstraat. Daarbij zijn ook sport- en spelactiviteiten aanwezig voor kinderen.

Ondernemers organiseren feest

Het feest start om 20.00 uur en wordt ook groots aangepakt. Drie ondernemers uit Oosterwolde sprongen namens Oosterwolde Promotion in de bres en zochten naar medestanders. De kartrekkers vonden achttien detaillisten en een horecagelegenheid in Oosterwolde die bereid waren om uit eigen zak bij te dragen om er toch nog een feestje van te maken voor het hele dorp. Het feest wordt gehouden op de parkeerplaats aan de Dertien Aprilstraat en is gratis.

Muziek

Dijksterhuis Evenementen werd door de initiatiefnemers gevraagd te helpen bij de organisatie. Hij regelde, in afstemming met de organisatie artiesten, een podium, toiletten, een bar en de nodige beveiliging. Wederom verleenden de gemeente en de politie alle medewerking, zodat Oosterwolde de traditie voort kan zetten. De avondmarkt was al 35 jaar een begrip in het dorp. ‘Dit jaar trapt Resurrection het feest af. De band uit Oosterwolde speelt voornamelijk rockmuziek. Ze spelen een uur’, zegt Dijksterhuis. Daarna draait DJ Allard feestmuziek. Hij draait de boel aan elkaar tussen de acts door. DJ Splangor draait een half uur en The Velvet Roses spelen twee keer een uur. Het is een top 40 coverband. Om de omwonenden niet te veel overlast te geven, duurt het feest tot 1.00 uur.