De Witte Raaf opent mini-natuurcamping

Ravenswoud – B&B De Witte Raaf in Ravenswoud opent aankomende zomer een mini-natuurcamping die al geruime tijd op de planning stond. Er kunnen zes trekkerstentjes staan.

Om het terrein geschikt te maken, schakelen Robin en Mariel Woestenburg – Slotman de hulp in van een varkenskoppel. De varkens van Boeren in het Bos gaat de mini natuurcamping omwroeten, waarna het terrein na vijf weken klaargemaakt kan worden om het in te zaaien.

De filosofie van Boeren in het Bos past perfect bij de insteek van Robin en Mariel. Hun B&B is volledig houtgestookt, dus duurzaam en milieuvriendelijk en er wordt gebruik gemaakt van biologische schoonmaakmiddelen. Ook het ontbijt is zoveel mogelijk biologisch en er worden lokaal geproduceerde producten geserveerd zoals eitjes en honing.

Wat Boeren in het Bos onderscheidt van anderen is dat ze van A-Z diervriendelijk werken en de gehele ontwikkeling zelf regelen. Ze voeden zelf de varkens op, verwerken zelf het vlees en ook de verkoop doen ze zelf. Alleen op deze manier kan er gegarandeerd honderd procent diervriendelijk worden gewerkt. Daar komt bij dat ze niet alleen varkens houden, maar een veel meer omvattende organisatie zijn. Ze beheren 500 hectare natuurgebied in Friesland en Drenthe door inzet van schapen, runderen en geiten, verzorgen opleidingen en zijn ze bezig met het aanleggen van een Boerbos, een natuurbos waar straks zowel het vee als de mens zijn voedsel kan vinden. Een plan dat wel vijftien jaar nodig heeft voordat het uiteindelijk echt wat gaat opleveren. Varkens en kippen, maar ook de mens zal straks in dit bos zijn voedsel kunnen verzamelen en er handmatig bessen, noten, vruchten en zaden kunnen plukken.

De Witte Raaf is in april vorig jaar geopend in Ravenswoud. Sindsdien hebben er vele activiteiten plaatsgevonden in de B&B die tevens fungeert als YogaBoerderij. Aan de opening ging een jaar van slopen en bouwen vooraf, en nog steeds wordt er volop geklust. Zo gaat in september het dak er nog helemaal af, een behoorlijke klus. Maar dat betekent niet dat het niet wemelt van de activiteiten in en om de boerderij. Gasten weten ondertussen de weg naar de accommodatie te vinden en dat deze wordt gewaardeerd blijkt wel uit het cijfer dat de eigenaren mochten ontvangen van de bekende boekingsorganisatie Booking.com. Daar werd de B&B gewaardeerd met een 9,6.

Ook de niet-logerende gast kan er terecht voor onder andere een ijsje. Vooral fietsers weten de steeds beter zichtbare locatie te vinden.

Naast al deze activiteiten verzorgt Mariel wekelijks drie yogalessen in de charmante yogaruimte in de boerderij. Ze is de enige in Noord-Nederland die BackMitra yoga geeft, een yogavorm die bij uitstek gericht is op het verzorgen van de rug, en het voorkomen en verhelpen van rugklachten.