Daan Woltinge brengt fruit langs bedrijven

Appelscha – Fruitkistjes. Ze duiken overal op bij bedrijven in de regio. Daan Woltinge van Groenten en Fruit Appelscha brengt ze willekeurig langs bij bedrijven in alle soorten en maten. ‘Ik laat de bedrijven kennis maken met dergelijke mogelijkheden. Een goed stuk fruit kan je net over die middagdip heen helpen.’

De groenteboer gaf de kistjes afgelopen week weg. ‘Ik verraste ze ermee en velen keken er van op’, zegt Woltinge. Door deze stap hoopt de ondernemer bedrijven met regelmaat te kunnen voorzien van een fruitkist. Dat kan tweewekelijks of wekelijks zijn, maar ook frequenter. ‘Alles is mogelijk in overleg.’ Dat fruit gezond is, weet Woltinge als geen ander. ‘Ik vind het belangrijk dat het makkelijk verkrijgbaar is.’ Aranka Janbroers, gastvrouw bij het Gezondheidscentrum in Oosterwolde: ‘Ik heb eigenlijk veel te weinig fruit in huis. Ik was dan ook blij dat Daan langskwam met een kistje. Ik vind dit een heel goed plan.’ Ze eet snel de aardbeien uit het kistje en werkt verder met een glimlach op haar gezicht. Woltinge: ‘Daarom breng ik het langs. Dan kan niemand het vergeten.’

In het gebrachte kistje zitten onder meer, appels, sinaasappels, mandarijnen, kiwi’s, peren, nashiperen, aardbeien en bananen. ‘De samenstelling kunnen we uiteraard aanpassen aan hoe het bedrijf het wenst’, laat Woltinge weten.

‘Super leuk’, zegt Rogier Hilbert, directeur van Apotheek De Drie Stellingen. Hij vindt het zo’n leuk initiatief dat hij meteen een bestelling doet. Woltinge brengt twee keer per week een fruitpakket langs bij het bedrijf. ‘wat is belangrijker dan een vitale medewerker?’, zegt Hilbert blij.

Wie ook de wekelijkse dosis vitaminen voor het personeel wenst, kan contact opnemen met Daan Woltinge, via: 0651097250. Zijn groentezaak is te vinden op Van Emstweg 6A in Appelscha.