Cursus leert mensen omgaan met budget

Oosterwolde - De informatieochtend in De Kompaan in Oosterwolde over het omgaan met geld en alles wat daarbij komt kijken is goed bezocht.

Een groep mensen kreeg niet alleen informatie en tips van de cursusleidsters, maar wisselde ook onderling tips en bespaartips uit. Een deel van de groep is zo enthousiast dat ze de korte cursus ‘Weet wat je besteedt’ gaat volgen.

De bijeenkomst en cursus, gaat over het overzicht krijgen én houden over geld. Voorbeelden hiervan zijn de administratie ordenen, uitkomen met het maandelijks budget en gebruik maken van kortingen en regelingen. Er werden allerlei onderwerpen besproken die hiermee te maken hebben. ‘Naast een stukje theorie komen heel praktische zaken aan de orde, zoals creatief met restjes, de moestuin, boodschappenlijstjes en de weekplanner,’ zegt Thamar Mollema, één van de cursusleidsters. De cursus is op donderdag 6, 13 en 20 juni van 9.30 tot 11.30 uur bij Scala aan de Moskampweg 3 in Oosterwolde. De organisatie ligt in handen van het Gebiedsteam Ooststellingwerf en stichting Scala.

Aanmelden kan via: administratie@scala-welzijn.nl