Kunstroute Ooststellingwerf presenteert kunst ‘dichtbij’

Oosterwolde – Tijdens het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni wordt door Stichting Kunstwerf weer de jaarlijkse Kunstroute Ooststellingwerf gepresenteerd. De route gaat dit keer langs ruim twintig kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven.

Het is alweer het zevende jaar op rij dat de kunstroute Ooststellingwerf wordt georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Dichtbij’. De deelnemende kunstenaars zijn op zeer diverse wijze met dit thema omgegaan.

Expositie over de bij

Zo heeft Kunstpunt Friesgoed in Nijeberkoop tijdens de kunstroute een expositie ingericht die draait om de bij. Kunstenaars zwermen rond dit kwetsbare, maar voor de mens buitengewoon waardevol insect en tonen hun gedachtes en associaties.

Gratis workshops

Ook letterlijk komen kunstenaars met hun werk dichtbij: op verschillende locaties worden gratis workshops aangeboden, zodat bezoekers zelf het bezig zijn met kunst aan den lijve kunnen ondervinden. Op het programma staan onder andere de workshops ‘action painting’, ‘sgraffito’ en ‘quilten’.

Druktechnieken

Door de kunstenaar Attje Oosterhuis worden alle dagen tussen 14.00 en 16.00 uur demo’s verzorgd met stipwerk en andere druktechnieken op stoffen. Dit gebeurt in het voormalige pand van Kidsfashion Koekoek (Stipeplein 2) in Oosterwolde. Hier is ook kunstenaar Annemarijke Smit ‘live’ aan het werk te zien tussen 13.00 en 16.00 uur.

Overzichtstentoonstelling

In de Kunstwerfplaats, gevestigd in Stellinghaven Oosterwolde, is een overzichtstentoonstelling van de route te bewonderen. Deze wordt vrijdagmiddag 7 juni om 16.30 uur geopend door wethouder Fimke Hijlkema.

Op de website www.kunstwerf.com is alle benodigde informatie over de Kunstroute te vinden.