Golfschool en Smashfactor bundelen krachten

Appelscha Vanaf 1 juni start ‘Golfacademy Appelscha’; een golfschool voor zowel fysiek als techniek. Sjoerd Pol van Nationale Golfschool en Paul Karreman van Smashfactor (beide PGA professionals) willen de krachten van beide bedrijven bundelen op de golfbaan in Appelscha.

Allebei de pro's zullen hun eigen golflessen geven voor beginnende en (ver)gevorderde golfers. Ook geven zij clinics, thema- en groepslessen. De lesdagen in Appelscha worden daarmee flink uitgebreid: Karreman is in te plannen op maandag, dinsdag en vrijdag en Pol houdt zijn lesdagen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Daarnaast is Karreman als fysiotherapeut gespecialiseerd in het fysieke deel van de golfswing, de mobiliteit, flexibiliteit en het voorkomen van blessures.

‘De golfbaan in Appelscha heeft uitgebreide oefenmogelijkheden en naast de lessen en trainingen is er ook een grote ruimte op de driving range om te behandelen en fysieke trainingen te geven’, zegt Karreman. Ook mentale trainingen staan op het programma van Karreman, om met meer overtuiging en vertrouwen de baan in te kunnen.

‘Golfacademy Appelscha zal een toonaangevende golfschool worden, als pro's zullen we elkaar alleen maar versterken en aanvullen’, zo voorspelt Sjoerd Pol. Golfers uit alle windstreken zijn welkom, de centrale ligging van Appelscha is in dat opzicht ideaal.

De golfbaan geeft bij monde van baanmanager Gretha Kruize aan blij te zijn met deze samenwerking. Nu de renovatie van de baan zijn einde nadert, zal de baan meer golfers trekken en wordt De Hildenberg een trekpleister voor een combinatie van training en spel, met een gezellige horeca. Op 28 juni worden de drie nieuwe holes officieel in gebruik genomen en krijgt de 9 holes baan een lengte van bijna 2500 meter, met een par van 35.