Wereldwinkel houdt Afrikadag

Oosterwolde – De wereldwinkel houdt zaterdag 25 mei een Afrikadag. In de winkel in Oosterwolde staat fair trade koffie en thee klaar met een Afrikaans koekje en er kan Afrikaanse soep geproefd worden. Er spelen muzikanten op djembe’s om 11.00 en 13.00 uur.

De winkelketen herinnert die dag de oprichting van de 'Organisatie van Afrikaanse Eenheid' op 25 mei 1963. De organisatie werd ontbonden op 9 juli 2002 en opgevolgd door de Afrikaanse Unie. Deze dag was voorheen bekend als African Freedom Day / African Liberation Day, een feestdag in Angola, Lesotho, Mali, Zimbabwe.

De wereldwinkel staat stil bij deze gebeurtenis en wil de bezoeker laten zien dat in Afrika nog steeds mensen in verschrikkelijke armoede leven en afhankelijk zijn van de grillen van hun politieke leiders of van de rijken in hun land. Door de eerlijke handel kan de wereldwinkel hen een beter leven bieden.  Ze krijgen hun zelfstandigheid. Kinderen kunnen naar school en daardoor ontstaat er meer kennis en meer vooruitgang. Het is als een sneeuwbal die aan het rollen gaat en steeds groter wordt.

Om 10.30 uur opent voorzitter Henk Dongstra de Afrikadag.