Jannie Oostingh-van der Veen koninklijk onderscheiden

Haulerwijk - Burgemeester Harry Oosterman reikte zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jannie Oostingh-van der Veen uit Haulerwijk.

Jannie Oostingh-van der Veen (65) werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Ze ontving het speldje in Gereformeerde Kerk De Oerdracht in Haulerwijk, waar het Christelijk Ooststellingwerf Mannenkoor een concert af vanwege het 50-jarig jubileum. Oostingh-van der Veen is sinds 1968 begeleider en organist van het koor. In dat jaar begon ze ook als organist, begeleider en als vrijwilliger bij de PKN Haulerwijk/Waskemeer (scriba, organiseren zangdiensten, dienstroosters).

Organist bij koren

Van 1980 tot 2017 was ze organist en pianist van Christelijk gemengd koor de Lofstem in Oosterwolde. Sinds 1985 bespeelt ze het orgel bij Protestantse gemeente ’t Keningsfjild in Bakkeveen. Tien jaar lang is Oostingh-van der Veen organist van het christelijk gemengd koor Looft den Heer in Donkerbroek en van 2014 tot 2017 was ze organist van het christelijk gemengd koor Looft den Heer in Wijnjewoude.

Vrijwilliger in Sinnehiem

Al 48 jaar is ze vrijwilliger bij woonzorgcentrum Sinnehiem in Haulerwijk, onder meer als organist, medewerker van de huiskrant en het servicepunt en organiseert ze de kerstviering. Sinds 2004 is Oostingh-van der Veen secretaris van de ouderensoos in Haulerwijk en al twaalf jaar is ze als vrijwilliger en een periode als voorzitter verbonden van PCBO Haulerwijk/Waskemeer.