Blijft Donkerbroek dit seizoen ongeslagen?

Donkerbroek - Aankomend weekend vindt de voetbalderby Donkerbroek 1 tegen Makkinga 1 plaats op de voetbalvelden van Donkerbroek. De wedstrijd, ook wel klassieker van de Tjonger genoemd wordt een festijn. Naast het duel worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Het wordt bovendien een spannende wedstrijd. Veel spelers van beide teams hebben in de jeugd nog samen gespeeld in één combinatieteam. De spelers weten dus van elkaar hoe ze spelen.

Donkerbroek heeft gedurende de competitie tot Tweede Paasdag alle wedstrijden gewonnen, op één na. Die wedstrijd werd afgesloten met een gelijke stand. Ondanks het gelijkspel werden de spelers tweede paasdag gehuldigd tot eerste kampioen van Friesland dit seizoen. Na het vieren van de kampioenschap heeft Donkerbroek alweer twee wedstrijden gevoetbald. Deze werden beide gelijkgespeeld. Maar alsnog is Donkerbroek ongeslagen kampioen van de competitie.

Makkinga startte met een slechte eerste seizoenshelft en staat daardoor op de zesde plek. Makkinga heeft de laatste dertien wedstrijden haar vorm weer teruggevonden. In de laatste wedstrijden hebben ze slechts één keer verloren.

Het team van Donkerbroek kwam tijdens het uitduel in Makkinga in de eerste helft op 2-0 voorsprong te staan door doelpuntenmakers Jelte Lindeboom en Sybrand Draaistra. In de tweede helft scoorde Sebas Reidsma een doelpunt voor Makkinga. Donkerbroek had een zware tweede helft tegen Makkinga, die Donkerbroek onder druk zette. Donkerbroek zich staande te houden en fietste met een 2-1 winst naar huis. Omdat beide teams in vorm zijn is de wedstrijd van zondag een stuk minder onvoorspelbaar.

Voor deze wedstrijd nodigt het team van Donkerbroek iedereen uit om te komen kijken. Blijft Donkerbroek ongeslagen?

Activiteiten

Om deze dag nog extra nog aantrekkelijker te maken om bij te wonen, plant het team allerlei activiteiten rond de wedstrijd.

Van 12.45 tot 13.30 uur is er een Kaboutertraining. De jeugdcommissie organiseert een voetbaltraining voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Wie graag wil voetballen en het spelletje eens wil proberen, kan dan een eerste voetbaltraining beleven. Aanmelden hoeft niet, gewoon de sportkleding aandoen en de kinderen kunnen aansluiten.

Van 13.00 tot 13.40 uur vindt de jeugdwedstrijd Donkerbroek JO-9 tegen Makkinga JO-9 plaats. Tijdens het warmlopen van alle spelers van beide eerste elftallen, wordt het publiek vermaakt met de miniklassieker van de Tjonger.

De wedstrijd van de eerste elftallen start om 14.00 uur. In de rust doen verschillende senioren van het tweede elftal van Donkerbroek en Makkinga een poging om de bal tegen de lat aanschieten.

Na het eindsignaal van de klassieker van de Tjonger is er een derde helft. Er is live muziek en tijdens een rad van fortuin zijn diverse prijzen te winnen.