Leerlingen korfballen op sportpark Ontwijk

Donkerbroek - De schoolkorfbalcommissie in Ooststellingwerf houdt woensdag 22 mei de 35e editie van het korfbaltoernooi voor basisschoolleerlingen.

Het jaarlijks terugkerende toernooi is in de middaguren op sportpark Ontwijk in Donkerbroek. Er hebben zich 115 teams van twaalf basisscholen ingeschreven.

Het toernooi start om 13.00 uur met de 35 teams uit de groepen 3 en 4. Om 15.00 uur starten de overige tachtig teams uit de groepen 5 tot en met 8. Er worden voor de dertig poules 21 velden uitgelegd. De fusieschool De Twirrewyn uit Donkerbroek voert qua deelname de lijst aan met negentien teams. De Riemsloot uit Appelscha en Boekhorst uit Oosterwolde volgen met dertien teams. Een kleine vijftig scheidsrechters en jeugdwedstrijdleiders begeleiden de teams in het veld.

Provinciale kampioenschappen

De nummers 1 en 2 in de finale van de kampioenspoules van de groepen 7/8 en 6/7 plaatsen zich met de nummers 1 en 2 van de kampioenspoule van 3/4 voor de provinciale kampioenschappen, die op 19 juni bij korfbalvereniging DTL in Hantum zijn.

Rond 17.15 uur is de prijsuitreiking. Een vertegenwoordiger van hoofdsponsor Rabobank Herrenveen-Zuidoost Friesland reikt de prijzen uit aan de winnaars.